Ce este aronia?

Aronia sunt fructe de pădure cu un efect tonic general, care ne cresc vitalitatea. Fructele sunt bogate in vitamine și substanțe nutritive si sunt benefice pentru sănătatea noastra. Studiile arată că, prin compușii săi speciali, aronia intareste sistemul imunitar, echilibrează metabolismul și scade nivelul hormonilor de stres, deci, ne vom simti relaxati, revigorati si odihniti dupa doar 100-150 ml de suc pe zi.
Aronia contine pro antocianine, substanţe care se găsesc şi în seminţele de struguri. În plus, aronia are de 10 ori mai mult acid chinic decat merișorul care pot dizolva pietrele la rinichi
Consumând aronia vom acoperi necesarul de acid folic necesar organismului. Aronia este indicata și pentru femeile însărcinate. Atat fructele cat si sucul de aronia sunt hipotensive și, datorită conținutului de inulină, sunt indicate pentru diabetici.
Are cea mai mare concentratie de vitamina P, mai ridicata decât în orice alt fruct din natura. Vitamina P are, printre altele, rolul de fixare a vitaminei C în organism și de a reface tonusul vaselor capilare. Aronia conține de 5 ori mai multă vitamina P decât strugurii. 150 ml de suc de aronia pe zi sunt suficienti pentru a acoperi nevoile de zi cu zi cu substanțe vitale importante. Din fructe se obține suc prin metoda presării la rece, care din punct de vedere a structurii chimice și întrebuințării este identic fructelor proaspete, sucul pe care vi-l propunem sa-l consumati cu incredere.
Aronia este dovedit a fi unul dintre cei mai puternici antioxidanți din naturii.Antioxidanții sunt compuși precum vitaminele E și C, care se găsesc în produsele alimentare naturale și care protejează celulele organismului de efectele nocive ale oxidării. Fructele de aronia conțin de 15 ori mai mulți antioxidanți decât afinele. Testul ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) arată că nivelul de antioxidanți ai fructelor de aronia este de 16062 pentru 100g, printre cele mai ridicate.
Fructele de aronia conțin, de asemenea, substanțe nutritive care aduc multe beneficii sănătății, cum ar fi quercetina, antocianine, acizi organici, carotenoide, multe minerale și vitamine. Fructele de aronia conțin cele mai înalte niveluri de antocianine (pigmentul din boabe care le dă culoarea violacee-negru închis) și proantocianidine (super-antioxidanți din plante), în comparație cu multe alte super-fructe.
Studiile științifice au demonstrat că alimentele bogate în antocianine protejează celulele de la daunele oxidative cauzate de radicalii liberi, au puternic efect antitumoral. Aceste concentrații mari de antocianine pot ajuta sănătatea în general și pot reduce nivelul inflamației și pe cel de proteină C reactivă.


Discută acum cu noi!
Aveți întrebări?
Salut, cu ce te putem ajuta?